BLOG

Alles wat jij moet weten over verzuring van jouw spieren

Datum: 24 juli 2023

Vragen?
Contact

Alles wat jij moet weten over verzuring van jouw spieren

 

Ben jij een fanatiek sporter? 

Dan schrijven wij dit blog voor jou!

 

Lees dus snel verder….

 

Hoe voelt een verzuring van jouw spieren aan?

Bij een verzuring lijkt het of jouw spieren vollopen met vocht. Er kan een branderig gevoel ontstaan. Ook zul jij merken dat er krachtverlies optreedt. Je spieren raken (over)vermoeid en verliezen daardoor hun kracht. Als jij niet goed luistert naar je lichaam en doorgaat met de belasting van jouw spieren kunnen er op termijn allerlei vervelende klachten ontstaan. Denk aan: reumatische klachten,osteoporose of gewrichtsproblemen. 

 

Wat gebeurd er precies?

Kort gezegd is verzuring een ophoping van lactaat in jouw lichaam. Lactaat zijn melkeiwitten die jij opbouwt door te bewegen. Als jij met mate en goed gecontroleerd beweegt of sport dan wordt deze aanmaak van lactaat opgenomen en afgevoerd door het zuurstof in jouw lichaam. Bij verzuring ben jij te fanatiek bezig,hierdoor kan jouw lichaam de aanmaak van lactaat niet meer aan. Het zuurstof in jouw bloed voert niet genoeg af waardoor er een ophoping van lactaat ontstaat die jouw klachten geeft. 

 

Wat moet ik doen bij, of voorkomen dat? 

Zijn jouw spieren verzuurt, dan moet jij stoppen met je bezigheden. Jouw lichaam heeft tijd nodig om te herstellen. In feite geef jij lichaam ruimte om het aangemaakte lactaat weer af te voeren. Om verzuring tegen te gaan kun jij goed op voeding letten. Het is belangrijk om voeding te eten die jouw spieren helpen te ontzuren. Verse groenten en fruit, noten en zaden, kruiden en specerijen, volle granen, bonen en peulvruchten zijn hier voorbeelden van. Ben jij een fanatieke sporter, dan is het slim om extra magnesium te gebruiken. Magnesium is een mineraal dat erom bekend staat zure afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen. 

Massage

Een massage staat er om bekend dat deze de afvoer van afvalstoffen in gang zet. Het versoepelt de spieren waardoor de bloedsomloop bevorderd wordt. Deze bloedsomloop is belangrijk voor het zuurstofgehalte. Door het ondergaan van een massagebehandeling heffen wij de ophopingen aan lactaat in jouw spieren op. In combinatie met zuurstofrijk bloed wordt jouw lichaam geholpen het lactaat weer naar normale waarde te brengen. 

Sportieve groet, 

MoSense

 

Tekst: Fiducia

Esther van de Moosdijk

MAKE SENSE, MOSENSE

Gun jezelf rust, in je lijf en je hoofd. Zo wordt je hele leven makkelijker. Je presteert beter op je werk en ben je actiever wanneer je thuis komt. Met een behandeling van 30 minuten, kun je er weer weken fris tegen aan.

Afspraak inplannen