BLOG

Alles wat jij moet weten over vitamine

Datum: 29 september 2023

Vragen?
Contact

En dit is een belangrijk blog,want wist jij dat jouw lichaam slechts 2 vitamines zelf aanmaakt? Vitamine D en vitamine K zijn lichaamseigen vitamines. Vitamines zijn belangrijk om jouw lichaam optimaal te laten functioneren. Ook functioneren zij als preventie voor bepaalde ziektes en virussen. Jouw lichaam maakt een overgroot deel dus niet zelf aan en daarom is het meer dan belangrijk dat we eens stilstaan bij wat jouw lichaam wel gewoon als aanvulling nodig heeft. 

Wat doen vitamines nu precies? 

Vitamines zijn voedingsstoffen die jouw lichaam nodig heeft voor groei,ontwikkeling,preventie en een algemeen gevoel van je gezond en fit voelen. Gek eigenlijk he dat ze deze belangrijke functie hebben maar niet door jouw lichaam zelf worden aangemaakt. In tegenstelling tot wat veel mensen denken geven vitamines van nature geen energie af. De aanvulling van bepaalde vitamines zorgen ervoor dat jij fitter en beter in je vel zit. Dit brengt dan met zich mee dat jij je energieker voelt. Omdat jouw lichaam deze vitamines niet zelf aanmaakt vallen ze onder de groep essentiële voedingsstoffen. Bouwstenen die je niet mag missen maar waar je wel zelf alert op moet blijven. 

Welke vitamines zijn er dan? 

Er zijn 13 stoffen waar jouw lichaam behoefte aan heeft. Deze 13 stoffen noemen we vitamines. Ze worden onderverdeeld onder een groep vetoplosbare en wateroplosbare vitaminen. Het verschil zit hem in de manier waarop jouw lichaam deze opslaat en weer afvoert. Vetoplosbare vitamines worden in jouw lichaamsvet opgeslagen. Hierdoor blijven ze veel langer actief in jouw lichaam. Water oplosbare vitaminen komen voor in jouw lichaamsvocht. Deze worden daarom veel eerder via jouw nieren en urineproductie afgevoerd. 

Neem eens een kijkje op deze link: Vitamines. Hier wordt precies uitgelegd welke vitamines er zijn en welke functie ze hebben voor jouw gezondheid. 

Bioresonatie

Je hebt het vast al een paar keer voorbij zien komen. Bij Mosense bestaat de mogelijkheid een scan te laten maken van jouw gehele binnenkant. Oa kijken we dan naar de aanwezigheid van vitamines ( en mineralen). We noemen deze behandeling Bioresontie.

Heel veel onderliggende klachten,kleine ongemakken of jouw algemene gevoel van je gezond voelen kunnen verholpen worden door het aanvullen van een aantal vitamines. De rol en functie van vitamines wordt vaak onderschat. En omdat wij bij Mosense weten hoe belangrijk deze supplementen zijn, krijg je bij ons ook nog eens een mooie korting op de aanschaf van deze vitamines. Ook goed om eens te onderzoeken: Afhankelijk van jouw zorgverzekering en de wijze waarop jij vergoed bent kan het zijn dat deze behandeling vergoed of gedeeltelijk vergoed worden. 

Kom jij snel eens onderzoeken waar jouw lijf weer fit en energiek van wordt? 

Sportieve groet, 

Mosense

Tekst: Fiducia

Esther van de Moosdijk. 

 

Tags:

MAKE SENSE, MOSENSE

Gun jezelf rust, in je lijf en je hoofd. Zo wordt je hele leven makkelijker. Je presteert beter op je werk en ben je actiever wanneer je thuis komt. Met een behandeling van 30 minuten, kun je er weer weken fris tegen aan.

Afspraak inplannen