BLOG

Anamnese

Datum: 5 maart 2023

Vragen?
Contact

Je hebt er vast al eens van gehoord. En kom jij bij MoSense voor een natuurgeneeskundig consult dat start jouw eerste afspraak altijd met een uitgebreide anamnese. Maar wat is dit nu eigenlijk en waarom is deze zo belangrijk? 

Anamnese: Ookwel herinnering. Het stamt af van het griekse woord anamnêsis. 

Wat kan jij vertellen aan je behandelaar over je medische geschiedenis. 

Verzamelen van gegevens

Wat dat is wat we bij een anamnese doen. We verzamelen allerlei gegevens die ons iets vertellen over jouw medische en mentale gezondheid. In feite nemen we jouw ziektegeschiedenis door. Welke klachten had jij al eerder? Komen er erfelijke eigenschappen in jouw familie voor? Ben jij al eens geopereerd  dan vinden wij het fijn dit te weten. Gebruik jij medicijnen voor bijvoorbeeld een hoge bloeddruk of ben jij onder controle bij een specialist voor je hart of diabetes dan zijn dit allemaal belangrijke zaken die jij deelt in een anamnesegesprek. Een anamnese gesprek is eigenlijk een uitgebreide intake.

Waarom is een anamnese gesprek zo belangrijk? 

Het doel van een anamnesegesprek  is inzicht krijgen in jouw gezondheidspatronen.  We onderzoeken of er zich in het verleden verstoringen hebben voorgedaan. Een verstoring kan bijvoorbeeld een operatie zijn. We spreken dan van een lichamelijke verstoring. Ben jij ooit burn-out geweest dan is er een verstoring geweest in jouw geestelijke gezondheid. Jouw eigen medische geschiedenis wordt dus onder de loep genomen. Tevens wordt gekeken naar de medische geschiedenis van jouw familie. Ben jij belast met erfelijke eigenschappen? 

Om een goede behandeling te kunnen opstellen zijn al deze gegevens erg belangrijk. Natuurlijk wordt er een behandeling opgesteld die aandacht heeft voor de klacht waarvoor jij bij ons terecht bent gekomen. Uiteraard gaat er in een anamnesegesprek ook aandacht naar de kern van het probleem waar je nu mee kampt. 

Hoe werkt dit bij MoSense

Als jij bij ons komt voor een natuurgeneeskundig consult dan begint de eerste afspraak met een uitgebreide anamnese. Bij deze intake maken wij gebruik van de 5 natuurgerichte principes. Betekend dat wij vragen stellen die betrekking hebben op: 

*jouw energie

*jouw prikkeloverdracht

*drainage

*voeding

*psyche

Aan de hand van de diagnoses, jouw verhaal , medische geschiedenis en de mate van klacht waarmee jij nu bij ons bent bespreken we het behandelplan. 

De behandeling wordt ingezet. En om goed te observeren of deze baat heeft kijken we bij elke vervolgafspraak of er positieve resultaten geboekt worden. We evalueren dus met regelmaat of de op maat ingezette behandeling het gewenste resultaat geeft.

Nog een slimme tip: Zorg dat jij bij de eerste afspraak je NAW( naam,adres en woonplaats)

 gegevens bij hebt. Verder vinden wij het belangrijk te weten wanneer jij geboren bent en bij welke zorgverzekering en met welk pakket jij verzekerd bent. Neem je pasje mee. Hierop staat je klantnummer vermeld. Dit hebben wij nodig.  

Op onze website vind je nog meer informatie. Onder andere kun je hier de vragenlijst en BATC overeenkomst vast downloaden en invullen. Zo ga jij goed voorbereid naar je eerste afspraak en houden wij meer tijd over voor de behandeling. 

Met sportieve groet, 

MoSense

Tekst: Fiducia

Esther van de Moosdijk

 

Tags:

MAKE SENSE, MOSENSE

Gun jezelf rust, in je lijf en je hoofd. Zo wordt je hele leven makkelijker. Je presteert beter op je werk en ben je actiever wanneer je thuis komt. Met een behandeling van 30 minuten, kun je er weer weken fris tegen aan.

Afspraak inplannen