BLOG

De 5 natuurkundige principes

Datum: 20 februari 2023

Vragen?
Contact

De 5 natuurkundige principes

Als jij bij Mosense komt voor een natuurgeneeskundig consult wordt er voor de start van een behandeling een uitgebreide anamnese afgelegd. Deze anamnese geeft een goed beeld van jouw geestelijke en lichamelijke gezondheid. Ook brengt het duidelijk in kaart welke klachten jij ervaart. Het opstellen van een doelgericht behandelplan kan mede door deze anamnese voor jouw op maat gemaakt worden. 

 

Holistische visie

Als je vanuit een holistische visie werkt, betekent dat niets minder dan dat je naar het allesomvattende kijkt. Holistisch stamt af van het Griekse ‘Holos’, wat staat voor ‘geheel’. Een holistische visie of holistische benadering gaat uit van het principe dat alles met elkaar is verbonden. Alles om je heen, alles in jezelf, is energie en energie verbindt. Het geheel is een systeem, en in een systeem is alles met elkaar verbonden. Wij kijken dus naar jou als 1 geheel. 

 

Om al jouw aspecten vorm te geven zijn de 5 natuurgeneeskundige principes opgesteld. Vanuit deze principes wordt tevens de anamnese afgelegd.

  1. ENERGIE

Energie stroomt door het gehele lichaam. Zonder energie kunnen wij niet optimaal functioneren. Bij lichamelijke of geestelijke gezondheidsklachten is het noodzakelijk dat deze energie weer in balans gebracht wordt.

  1. PRIKKELOVERDRACHT

De belangrijkste functie van ons zenuwstelsel is de prikkeloverdracht. Wanneer een signaal niet op de juiste manier door het brein wordt waargenomen, kan er ook geen juiste reactie op volgen. Er ontstaat een onbalans in het functioneren van het lichaam.

  1. DRAINAGE

Door het leven van alledag neemt het lichaam veel stoffelijke giftige stoffen op. Deze moeten door het lichaam op een juiste manier verwerkt worden. Als dit niet gebeurd vindt er een ophoping van stoffen plaats. Hierdoor kan het lichaam niet meer optimaal functioneren. Het is dus belangrijk dat deze stoffen uit het lichaam worden afgevoerd.

 

  1. VOEDING

Ons lichaam heeft voeding nodig om optimaal te kunnen functioneren. In feite zijn voedingsstoffen de bouwstenen van ons lichaam.

 

  1. DE PSYCHE

Luisteren naar signalen van het lichaam. Patronen en overtuigingen durven doorbreken. In kaart brengen waar belemmeringen vooruitgang in de weg zitten. De psychische gezondheid van het lichaam.

Mosense

Bij Mosense plan jij deze uitgebreide behandeling in onder een natuurgeneeskundig consult. 

Vooraf even je zorgverzekering bellen is een goed idee. Sommige verzekeraars vergoeden deze behandeling namelijk. Na de behandeling bij ons betaal jij de factuur die je vervolgens indient bij de zorgverzekering. Afhankelijk van de aanvullende verzekering die jij hebt afgesloten bepaald jouw zorgverzekering of jij in aanmerking komt voor een vergoeding. 

Met sportieve groet,

MoSense

Tekst: Fiducia

Esther van de Moosdijk

 

Tags:

MAKE SENSE, MOSENSE

Gun jezelf rust, in je lijf en je hoofd. Zo wordt je hele leven makkelijker. Je presteert beter op je werk en ben je actiever wanneer je thuis komt. Met een behandeling van 30 minuten, kun je er weer weken fris tegen aan.

Afspraak inplannen