BLOG

Mineralen en waarom deze zo belangrijk zijn

Datum: 16 oktober 2023

Vragen?
Contact

Bouwstoffen voor je lichaam. Dat klinkt al heel belangrijk. Dat is het ook! En deze bouwstoffen zijn opgebouwd uit allerlei ingrediënten. Een van deze ‘ingrediënten’ zijn mineralen. We schijnen er eens het licht op in dit blog. 

Welke belangrijke functie hebben ze eigenlijk? 

Mineralen zijn nodig als bouwstof voor de groei en het herstel van je skelet en jouw lichaamsweefsels. De bekendste mineralen in onze voeding zijn calcium, natrium, magnesium, kalium en fosfor. Calcium en fosfor zijn essentieel voor de stevigheid van onze botten.Je lichaam heeft dagelijks mineralen nodig om goed te kunnen functioneren. Ze helpen onder andere bij de productie van hormonen en enzymen, het op peil houden van je energie, weerstand en stofwisseling en zijn daarnaast ook nog erg belangrijk voor een goede werking van onze spieren. 

 

Hoe weet jij of je genoeg mineralen tot je neemt?

Bij een tekort aan mineralen gaat jouw algemene gezondheid achteruit. Je krijgt dan bijvoorbeeld last van spierkrampen. Je raakt steeds sneller vermoeid. Je slaapritme raakt in de war en ook jouw concentratie gaat achteruit. Valt het je op dat jij meer last hebt van haaruitval? Ook dat kan een oorzaak zijn van een tekort aan mineralen. Hoofdpijn,duizeligheid en hartkloppingen die geen duidelijke andere oorzaak hebben, kunnen ook als symptomen duiden op een tekort aan deze belangrijke bouwstoffen. 

Waar haal jij jouw mineralen uit? 

Mineralen haal jij uit jouw voeding. Je kunt ze veelal halen uit groente,aardappels,granen,noten en peulvruchten. Ook vlees en zuivel bevatten veel mineralen. Het is per mineraal verschillend in welk soort eten het mineraal het meeste voorkomt. Belangrijk om te weten is dat jouw lichaam zelf geen mineralen aanmaakt. Het is dus heel belangrijk dat jij gezonde voeding eet. De huisarts kan bloed laten prikken. De uitslagen kunnen je vertellen welke mineralen jij tekort komt. Je voeding aanpassen is dan helpend. Mineralen kun jij ook gaan bijslikken. Denk maar eens aan ijzertabletjes. 

Controle

Naast een bloedonderzoek kun je ervoor kiezen eens naar Mosense te komen. Door middel van het bioresonantie apparaat kunnen wij achterhalen welke mineralen jij tekort komt. Deze bodycheck brengt duidelijk in kaart welke bouwstenen  jouw lichaam nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren. 

Sportieve groeten Mosense

Tekst: Fiducia

Esther van de Moosdijk

 

MAKE SENSE, MOSENSE

Gun jezelf rust, in je lijf en je hoofd. Zo wordt je hele leven makkelijker. Je presteert beter op je werk en ben je actiever wanneer je thuis komt. Met een behandeling van 30 minuten, kun je er weer weken fris tegen aan.

Afspraak inplannen