BLOG

Muisarm

Datum: 26 juni 2023

Vragen?
Contact

En daar heb jij vast al eens van gehoord. Heb jij een baan waardoor je veel bezig bent op een computer of laptop dan heb jij er wellicht last van. Welke symptomen vertellen jou dat dit zo is en wat kun je doen? We verklappen alvast dat Mosense je met massagetherapie kan helpen van deze klacht af te komen, En als jij geluk hebt dan wordt deze behandelingen nog vergoed door je ziekenfonds ook! 

Wat is het precies?

Een muisarm is een blessure aan je hand,pols en in mindere mate voelt de schouder pijnlijk aan. Dit ontstaat veelal door een overmatig of verkeerd gebruik van de computermuis of toetsenbord. Jij ervaart vermoeidheid en spierpijn. Jouw pols en arm kunnen gevoelloos aanvoelen, ook kan het zijn dat jij last hebt van tintelingen. Heb jij krachtverlies of stijve spieren? Ben je dan bewust dat deze klachten te maken kunnen hebben met een muisarm. 

RSI

RSI repetitive strain injury,  is een verzamelnaam voor klachten die ontstaan door een herhaalde belasting. En hiermee worden bewegingen bedoeld die jij constant herhaald. Door deze herhalingen ontstaat een overbelasting van jouw spier. Er staat een constante spanning op de geblesseerde spieren en deze geeft jouw pijnklachten. RSI is een aandoening waar jij zeker aandacht aan moet geven. We geven er in dit blog even aandacht aan omdat jouw muisarm valt onder de aandoening RSI.

Wat kan ik doen om dit te voorkomen? 

 

  • Maak gebruik van een goede polssteun / muismat.

  • Gebruik een ergonomische muis.

  • Wissel je werkzaamheden af en neem regelmatig rustpauzes.

  • Stel je bureau, computerscherm en toetsenbord goed af.

  • Zorg voor voldoende lichaamsbeweging

Welke behandeling kan mij helpen?

Er zijn verschillende behandelingen effectief. Beweging is een belangrijk onderdeel. Zorg er wel voor, logischer wijs, dat jij dezelfde bewegingen niet herhaald. Een fysio of ergotherapeut kan je helpen. Bij serieuze klachten kan er een spalk voorgeschreven worden. Dit om de belaste spieren rust te gunnen. Om jouw bloedsomloop te stimuleren en afvalstoffen te verwijderen raden wij je aan om bezoek te brengen aan Mosense.  

Een massagebehandeling heeft invloed op al deze aspecten. 

 

Neem eens contact met ons op of maak meteen online een afspraak

Sportieve groet,

Mosense

Tekst: Fiducia

Esther van de Moosdijk

Tags:

MAKE SENSE, MOSENSE

Gun jezelf rust, in je lijf en je hoofd. Zo wordt je hele leven makkelijker. Je presteert beter op je werk en ben je actiever wanneer je thuis komt. Met een behandeling van 30 minuten, kun je er weer weken fris tegen aan.

Afspraak inplannen