BLOG

Supplementen en massage tijdens en na een botbreuk.

Datum: 4 februari 2024

Vragen?
Contact

Omdat 100% herstellen soms even een steuntje nodig heeft…

Wanneer een bot gebroken is, wordt dat ook wel fractuur genoemd. Een fractuur kan uiteenlopen van een scheurtje in het bot tot een volledige verbrijzeling ervan. Meestal eindig jij voor een periode in het gips. Tevens kan het zijn dat jij toch een operatie moet ondergaan. Door middel van plaatjes en schroeven wordt jouw gebroken bot weer aan elkaar gezet. Welke fractuur jij ook hebt opgelopen, herstel kost tijd. jouw lichaam moet tijdelijk even flink aan de slag. Gelukkig kun jij jouw lijf een beetje helpen. 

Hoe herken jij een fractuur?

Soms is het lastig te bepalen of jouw bot nu gebroken is of dat jij een flinke kneuzing hebt opgelopen. Een gebroken bot is vaak pijnlijk. Er ontstaat rondom de fractuur een zwelling. Mobiliseren gaat lastig. Ook kan het gebied rondom de breuk blauw worden. Maak jij een flinke klapper dan is het mogelijk dat jij aan de binnenkant iets hoort/voelt kraken en/of breken. En bij ernstig trauma kun je zien dat de aangedane ledematen uit positie zijn geraakt. Een botbreuk wordt ten allen tijde door een röntgenfoto geconstateerd. 

Herstel

Heb jij de pech een botbreuk te hebben opgelopen, dan is het heel belangrijk om goed te herstellen. De genezing van een breuk kost tijd. Jouw lichaam doorloopt allerlei processen om te helen. Rust is heel belangrijk. Precies de reden dat breuken vaak worden gestabiliseerd. Dit kan door middel van gips of spalk. Soms is het noodzakelijk dat jouw lijf geholpen wordt. De breuk is dan dusdanig dat er een operatie nodig is. Door middel van bijvoorbeeld plaatjes en schroefjes wordt het bot weer aan elkaar gezet. 

 

Jij kan jouw lichaam helpen bij het genezingsproces…

Supplementen

Om jouw lichaam extra te ondersteunen kun jij aanvullende supplementen gebruiken. Heel belangrijk is de aanmaak van calcium. Calcium is nodig om je botten te versterken. In principe haal jij calcium uit je voeding. Calcium zit vooral in melkproducten zoals kaas. Maar een extra bordje spinazie tijdens jouw herstel stimuleert de aanmaak ook. Gebruik jij hier Vit D3 bij, dan verhoogt dit de opname van het calcium. Denk ook eens aan het supplement magnesium. Magnesium is van belang voor je spieren. 

 

Wist jij dat je bij Mosense natuurlijke supplementen kunt bestellen? Dit zijn supplementen met puur zuivere ingrediënten, waar geen vulmiddelen bij aan te pas komen. 

Neem gerust eens contact op voor een advies op maat. 

Massage

Is jouw fractuur op weg naar herstel, denk dan eens aan massage. Uiteraard gaan wij je op de plek van het trauma jouw niet vervelen maar de plek rondom het trauma kan wel wat hulp gebruiken. Door het letsel heeft er een ophoping van afvalstoffen plaatsgevonden. Door middel van massage  zet jij jouw lijf in werking om deze afvalstoffen af te voeren. Het resultaat is dat er weer zuurstofrijk bloed stroomt naar deze plek. Dit bevorderd herstel. Daar rust een noodzaak is om te genezen zwakke spieren rondom jouw breuk in conditie af.  Een massage helpt deze spieren in tact te houden. Als jij weer rustig mag gaan mobiliseren dan haal jij hier een groot voordeel uit. Een goede doorbloeding is erg belangrijk om 100% te genezen. 

 

Heb jij vragen of wil jij informatie neem dan contact op met : 06-21316584

Sportieve groet, 

Mosense

Tekst: Fiducia

Esther van de Moosdijk

Bronvermelding: 

Amphia

Tags:

MAKE SENSE, MOSENSE

Gun jezelf rust, in je lijf en je hoofd. Zo wordt je hele leven makkelijker. Je presteert beter op je werk en ben je actiever wanneer je thuis komt. Met een behandeling van 30 minuten, kun je er weer weken fris tegen aan.

Afspraak inplannen