BLOG

Verbinding met jezelf

Datum: 16 april 2023

Vragen?
Contact

In het huidige leven is denken hoofdactiviteit nummer 1. We denken heel de dag. Maken dingen mee,komen in situaties terecht en steeds weer doen we een beroep op onze gedachten. We leven vanuit ons hoofd. Hierdoor vergeten we de verbinding te leggen met ons lijf. Omdat lichaam en geest met elkaar samenwerken kan deze ontkoppeling tot  problemen leiden. Wist jij dat massagetherapie een grote bijdrage kan leveren om deze verbinding weer in balans te brengen? 

Massagetherapie

 

  • bij piekergedachtes
  • voor wie ‘altijd AAN staat’
  • voor wie niet meer kan ontspannen
  • bij overprikkeling
  • voor wie hard en streng is voor zichzelf
  • voor wie de verbinding met zichzelf (en de ander) wil herstellen en versterken.
  • voor wie moeilijk bij zijn gevoel kan komen

Leer door massagetherapie de signalen van je lichaam her-en erkennen. Jouw lijf heeft veel te vertellen maar gaandeweg ons leven vergeten we er steeds meer naar te luisteren. Wist jij dat het verhaal wat ons lijf ons verteld soms verrassend anders kan zijn dan dat wat wij in ons hoofd denken? 

Opgeslagen stress

In feite moet je jezelf het volgende voorstellen. In jouw lijf bevindt zich een ladekast. Elke keer dat er iets gebeurd, jij in een situatie terecht komt die stress veroorzaakt of er komt een bepaald gevoel of angstgedachte boven leg jij dit in een lade. JIj bent dan in wezen je stress aan het opslaan. Op een gegeven ogenblik zitten de lades propvol. Er kunnen geen gedachte of gevoelens meer bij. De kast begint te piepen en te kraken. De opgeslagen stress zoekt een uitweg. onverwerkte of uitgesproken stress geeft mentale klachten. Denk aan spierspanningen, hoofdpijn, vermoeidheid of andere onverklaarbare ongemakken. Jouw lijf geeft aan dat het niet meer kan. Het is teveel. 

Lichaamsgerichte behandelingen

Omdat wij er bij MoSense in geloven dat jouw lijf en hoofd een geheel zijn. (holistische visie)

Massagetherapie is een holistische lichaamsgerichte behandeling. Er is  dus niet alleen aandacht voor de ongemakken in jouw lijf, we staan ook stil bij jouw emotionele en mentale kant. Door aanrakingen zoeken wij de verbinding tussen jouw hoofd en lijf weer op. Jouw heel wezen komt weer in balans. 

Burn-out/Overspannen?

Zegt jouw lichaam STOP, voel jij je overspannen of burn-out? Neem dan eens contact met ons op. Onze natuurgeneeskundige behandelingen waarin we uitgaan van de holistische mens zijn bedoeld jouw weer terug in evenwicht te brengen. Jouw lijf,je psyche en de overige 3 principes staan centraal. 

Wist jij dat er een kans bestaat dat onze natuurgerichte geneeskundige consulten vergoed worden door jouw zorgverzekering? Ga naar : deze link voor meer info.

Sportieve groet,

MoSense

Tekst: Fiducia

Esther van de Moosdijk

Tags:

MAKE SENSE, MOSENSE

Gun jezelf rust, in je lijf en je hoofd. Zo wordt je hele leven makkelijker. Je presteert beter op je werk en ben je actiever wanneer je thuis komt. Met een behandeling van 30 minuten, kun je er weer weken fris tegen aan.

Afspraak inplannen