BEHANDELING NATUURGENEESKUNDE EN EVENTUELE VERGOEDING

De natuurgeneeskunde gaat uit van de mens in zijn geheel. Dit noemen we een holistische benadering en hier is de triggerpoints massage dan ook op gebaseerd. Het is een manier van behandelen waarbij niet alleen de symptomen bestreden worden, maar waarbij we ook zorgvuldig op zoek gaan naar de oorzaak van de klachten. Zowel lichamelijk alsook op psychisch, emotioneel, sociaal en zelfs cultureel en spiritueel vlak. Want een verstoring in één van deze gebieden, kan ook de andere gebieden negatief beïnvloeden.

Voor de behandeling natuurgeneeskunde is er in veel gevallen een – gehele of gedeeltelijke – vergoeding vanuit de aanvullende zorgverzekering.

Maak een afspraak

NAAST TRIGGERPOINTS MASSAGE OOK COACH-GESPREKKEN

Omdat we binnen onze holistische aanpak het lichaam niet als een opzichzelfstaand iets beschouwen, gaan we niet meteen aan de slag met de triggerpoints massage. Eerst gaan we namelijk op zoek naar de oorzaak van de klachten en proberen we erachter te komen hoe je als mens in elkaar steekt. Coach-gesprekken vormen dan ook een belangrijk onderdeel van de behandeling. Zowel voorafgaand aan triggerpoints massage-behandeling als tijdens. Vraag een coach-gesprek aan.

KLACHTEN WAARBIJ EEN TRIGGERPOINTS MASSAGE KAN HELPEN

Een triggerpoints massage en coach-gesprekken kunnen helpen bij uiteenlopende klachten. Pijn aan gewrichten of sportblessures die maar niet over willen gaan. Maar ook bij stressgerelateerde klachten als een burn-out, aanhoudende hoofpijn of migraine. Onderstaand een overzicht van klachten die met een triggerpoints massage verholpen kunnen worden:

VERGOEDING BEHANDELING NATUURGENEESKUNDE

Welke natuurgeneeskunde behandelingen voor vergoeding in aanmerking komen, is afhankelijk van een aantal factoren. Allereerst natuurlijk hoe je verzekerd bent, maar ook bij wie je verzekerd bent. De meeste zorgverzekeraars hebben een vergoeding voor een natuurgeneeskundige behandeling vanuit de aanvullende verzekering, maar een aantal ook niet. Informeer dus altijd vooraf bij je verzekeraar of de massages vergoed worden. Of kijk op onze pagina ‘Massage vergoeding’ om te kijken welke vergoeding er is voor de behandeling natuurgeneeskunde en triggerpoints massage.

VERGOEDING BEHANDELING NATUURGENEESKUNDE

ZELFHERSTELLEND VERMOGEN VAN HET LICHAAM

Ons lichaam is zoveel sterker dan we denken. Denk maar eens aan het negen maanden dragen van een baby of een bevalling. Maar ook zoiets relatief ‘simpels’ als een wondje dat vanzelf weer dichtgroeit en herstelt. Dit is precies waar het in de natuurgeneeskunde om draait.

De natuurgeneeskundige behandeling gaat namelijk uit van het zelfhelend vermogen van het lichaam. Dat gaat verder dan alleen de lichamelijke aspecten, maar daarbij worden ook andere aspecten meegenomen zoals je welbevinden. Zit je bijvoorbeeld niet lekker in je vel, heeft dat vaak ook zijn weerslag op je gezondheid. En kijk bijvoorbeeld eens naar mensen die emotioneel een zware last dragen, ook veelal letterlijk last van schouderklachten krijgen.

LAAGDREMPELIG ALTERNATIEF REGULIERE ZORG

Natuurgeneeskunde is de oudste vorm van geneeskunde. Al duizenden jaren geleden maakten mensen immers al gebruik van planten en kruiden om te genezen en gezond te blijven. En ook in de huidige tijd kennen we geneeskrachtige werking van bijvoorbeeld kamille, gember, eucalyptus en lavendel om er maar een paar te noemen. Zoals gezegd gaat natuurgeneeskunde als geneeswijze uit van het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Wat is gezond voor je lichaam? En vooral ook: wat niet? En omdat elk mens en dus elk lichaam anders is, verschilt dat van persoon tot persoon.

Tijdens een uitgebreid intakegesprek gaan we kijken hoe dat bij jou eruitziet. We kruipen in je huid, spitten in je (medisch) verleden, gaan op zoek naar waar je staat, hoe je leeft en waar je naartoe wilt. Om op basis daarvan met de juiste natuurgeneeskundige behandeling de natuurlijke balans van lichaam en geest te herstellen. Zo kunnen eventuele klachten van binnenuit genezen worden en ziektepreventie gestimuleerd. En dat alles dus vanuit een holistische benadering en met puur natuurlijke middelen.

NATUURGENEESKUNDE ALS AANVULLING

Natuurgeneeskunde is wat dat betreft een laagdrempelig alternatief voor de reguliere gezondheidszorg, of beter gezegd: een waardevolle toevoeging. Je kunt een bezoek aan de huisarts misschien nog even uitstellen. En hoewel in sommige gevallen reguliere medicijnen en behandelingen echt wel nodig zijn, grijpen we in deze tijd ook wel snel en vaak naar pillen. Het is dan ook weer goed om terug naar de basis te gaan. Zeker omdat er vaak een vergoeding is voor behandeling natuurgeneeskunde en triggerpoints massage. Overleg bij twijfel altijd met je arts.

Neem contact op