KLACHTEN HERSTELLEN MET NATUURGERICHTE MASSAGE?

Wil je een natuurgeneeskundig consult boeken? En klachten herstellen met behulp van massage? Je kunt direct een afspraak met ons maken! Hiervoor heb je geen doorverwijzing nodig van je (huis)arts en ook geen toestemming van je zorgverzekeraar. Informeer vooraf wel even bij je verzekeraar of de massage gezondheid en bijbehorende coach-gesprekken voor vergoeding in aanmerking komen. Dit verschilt namelijk per maatschappij.

Klachten herstellen met massage

HOE VERLOOPT EEN NATUURGENEESKUNDIG CONSULT?

Elk mens is anders. Alle klachten zijn anders. En ook de oorzaken daarvan. Dat betekent dat ook het consult en de behandeling voor iedereen verschilt. Waar de één na een paar behandelingen al aanzienlijke verbetering ziet, is de ander misschien wel een paar weken onderweg om de klachten met massage te herstellen.

Vooraf proberen we ze goed mogelijk in beeld te brengen wat wij denken dat nodig is. En natuurlijk werken we volgens een vaststaand programma. Dit start met een uitgebreid intakegesprek, wordt vervolgd door een behandelplan, en uiteindelijk de massages zelf ten behoeve van het verbeteren van de gezondheid.

ANAMNESE EN INTAKE MASSAGE GEZONDHEID

We starten elk natuurgeneeskundig consult met een uitgebreid introductiegesprek. Tijdens deze anamnese en intake gaan we niet alleen uitgebreid in op je klachten, maar komen ook de overige principes aan bod. Denk bijvoorbeeld aan je medisch verleden, maar ook aan de manier waarop je leeft, of je lekker in je vel zit, stress hebt en hoe je eet bijvoorbeeld. Je lichaam en geest werken immers continu nauw samen. En om deze in balans te brengen – en klachten te herstellen met massage – is het belangrijk dat we een totaalbeeld hebben van je gezondheid in de breedste zin van het woord.

Daarnaast onderzoeken we ook je spieren en energiepunten op specifieke punten die mogelijk (pijn)klachten veroorzaken, de bewuste triggerpoints. Zo kunnen we je op een holistische en de meest effectieve manier met een massage gezondheid en coach-gesprekken behandelen. En brengen we zorgvuldig in beeld waar en hoe ruimte is voor herstel en genezing. Aanvullend op deze anamnese wordt een behandelplan opgesteld om zo de klachten met massage te herstellen.

DE BEHANDELING MASSAGE GEZONDHEID

De behandeling massage gezondheid richt zich op herstel en genezing van de klachten. Daarbij wordt het zelfherstellend vermogen van het eigen lichaam aangewakkerd. Naast fysieke oorzaken zijn er nog tal van andere mogelijke invloeden op het zelfgenezend vermogen van ons lichaam, waaronder gedachten, gevoelens en emoties. Deze worden door middel van een triggerpoints massage of middels een aantal coach-gesprekken aangesproken. En afhankelijk van de observaties bij de anamnese kan het zijn dat beide trajecten worden gecombineerd. Hierdoor kunnen we meer gericht behandelen.

GEDURENDE DE BEHANDELING NATUURGENEESKUNDE

Een uur per week masseren, al dan niet in combinatie met coach-gesprekken, doet natuurlijk al heel veel. Maar het is minstens zo belangrijk dat je ook thuis, op je werk en in je privéleven een gezonde levensstijl hanteert. Wij geven je hiertoe handige tips, tricks en tools. We delen gedurende de behandeling kennis, vaardigheden en bewustwording en die kun je natuurlijk ook na afloop van de behandeling ‘mee naar huis nemen’. Zo kun je ook zonder de massage je gezondheid en welbevinden op lange termijn in stand houden. En zo klachten effectief voorkomen.

AFSLUITEN VAN DE BEHANDELING

Gedurende de behandeling zul je veelal merken dat je klachten langzamerhand afnemen. Als de klachten volledig hersteld zijn en je de aangeboden kennis, vaardigheden en bewustwording goed kunt toepassen, sluiten we de behandeling af.

Het is wel belangrijk dat je beseft dat onze massage gezondheidsbehandelingen niet bedoeld zijn als vervanging van een reguliere diagnose en behandeling, maar als aanvulling daarop. Natuurgeneeskundige therapieën kunnen prima samengaan met reguliere therapieën en ondersteunen of versterken ze in de meeste gevallen. Twijfel je? Raadpleeg dan vooral altijd eerst je (huis)arts.

Boek een massage gezondheid