Natuurgerichte geneeskunde

De beroepsvereniging BATC hanteert 5 natuurgeneeskundige principes
Als we in ons doen en laten deze 5 principes in balans houden kunnen we optimaal functioneren.

Natuurgerichte geneeskunde by MoSense  heeft in de uitvoering van de behandelingen aandacht voor al deze 5 principes.


1. Energie

Energie stroomt door het gehele lichaam. Zonder energie kunnen wij niet optimaal functioneren. Bij lichamelijke of geestelijke gezondheidsklachten is het noodzakelijk dat deze energie weer in balans gebracht wordt.


2. Prikkeloverdracht

De belangrijkste functie van ons zenuwstelsel is de prikkeloverdracht. Wanneer een signaal niet op de juiste manier door het brein wordt waargenomen, kan er ook geen juiste reactie op volgen. Er ontstaat een onbalans in het functioneren van het lichaam.


3. DRAINAGE

Door het leven van alle dag neemt het lichaam veel stoffelijke giftige stoffen op. Deze moeten door het lichaam op een juiste manier verwerkt worden. Als dit niet gebeurd vind er een ophoping van stoffen plaats. Hierdoor kan het lichaam niet meer optimaal functioneren. Het is dus belangrijk dat deze stoffen uit het lichaam worden afgevoerd.


4. VOEDING

Ons lichaam heeft voeding nodig om optimaal te kunnen functioneren. In feite zijn voedingsstoffen de bouwstenen van ons lichaam.


5. DE PSYCHE

Luisteren naar signalen van het lichaam. Patronen en overtuigingen durven doorbreken. In kaart brengen waar belemmeringen vooruitgang in de weg zitten. De psychische gezondheid van het lichaam.

Omdat wij alle bovengenoemde natuurgerichte principes hanteert zijn wij in staat om onze cliënten op een holistische manier te benaderen.